The Beatles вдъхновили Дидо от D2, припявал песните им и без да знае английски
Demo News
16.04.2018 | 13:00

Да припява на песни на The Beatles на шестгодишна възраст, макар че не знае английски – това Деян Каменов-Дидо определя като първата си музикална любов.

"Нашите въртяха нонстоп един от техните албуми на касетка и аз без да знам английски, но по слух и чисто фонетично запомнях текстовете. Това е групата, която ме вдъхнови да сменя катеренето по дърветата с уроци по китара", призна вокалистът на D2 в рубриката MusicMondayMotivation на сдружението за колективно управление на сродни права в музиката Профон.

В тийнейджърските си години Дидо се обърнал към песните на The Doors, които от своя страна пък го вдъхновили да направи и първата си училищна банда. „После започнах смело да експериментирам със себе си – от ефекта на различните видове алкохоли до местата, на които се събуждах. Именно фактът, че изживях този щур период като тийнейджър, ми подейства супер освобождаващо и днес не са ми нужни други стимуланти освен музиката и любовта, за да се чувствам щастлив“, уточнява още Каменов, когото по-паметливите зрители помнят още от ерата на Star Academy.

Междувременно само преди месец излезе новата песен на D2 - „Егоист“. По нея групата работи съвместно с Руши Виденлиев, който е автор на текста, и Ивайло "Нойзи" Цветков. Видеото, което събра кадри от любовния концерт на рок бандата на 14 февруари, е дело на Алекс Борназ.