Излъчват концерта на "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" онлайн
Demo News
13.04.2018 | 14:02

30 години на сцена, по 4 - 120 години. Така представи бъдещият концерт на групите "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" музикантът Светослав Витков в "България сутрин".

На 21 април в зала "Арена Армеец" ще се проведе историческият рок концерт на четирите групи, които за пръв път ще излязат заедно на голяма сцена.

На сцената ще се качат последователно 40 родни музиканти. Шоуто ще продължи около 4 часа, очакват се и 1-2 съвместни песни на групите.

"Уникалното ще бъде, че тези групи може би за последен път ще ги видите с оригиналните им вокали. "Хиподил" също ще бъде в оригинален състав. Ще можете да чуете всички хитове на четирите банди", посочи музикантът Светослав Витков в "България сутрин" и добави, че концертът ще бъде стриймван в социалните мрежи.

"Ще има визия на цял спектакъл, защото и четирите групи са емблематичните имена на пънка и ню уейв-а. Ще върнем духа на свободата от 90-те години. С този концерт искаме да напомним, че някои неща се случиха въпреки държавата. През 90-те не знаехме какво ще се случи. Сега знаем и няма нищо интересно", коментира музикантът Венцислав Мицов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Хиподил"  и "Глас народен" Светльо Витков бе категоричен, че политиката няма място на този концерт. Имат място доброто настроение, бирата и главоболието, отбеляза с усмивка той.