Музиката в дома на Мария Илиева: Ботев, Моцарт, български фолклор
Demo News
06.12.2017 | 09:50

Произведения на Бетовен, Моцарт и Шопен звучат най-често в дома на Мария Илиева, която е бременна в седмия месец и планира да приключи с участията си след Нова година в очакване на сина си.

"Слушам и български фолклор, както и хора на моята майка, който носи нейното име - "Ваня Монова". Струва ми се, че музикалния ми избор се харесва на бебето, понякога поритва в ритъм. Като добавим това, че му пея и говоря, защото вече може да чува, мисля, че ще му е лесно да се адаптира в звуковата среда, в която ще живее.", сподели в ексклузивно интервю  за сп. Eva певицата.

Новината за най-знаковото събитие в живота на една жена тя сподели преди месец в Инстаграм. Бащата на детето има бизнес в Белгия и е с 12 години по-млад от поп звездата. "С Георги се влюбихме, пожелахме да създадем живот и Бог бе милостив – забременях веднага. Той е по-млад от мен и не виждам нищо сензационно в този факт. За мен годините са цифри, които нямат непременна връзка с поведение, душевност, визия.", категорична е Илиева.

От детството си тя пази книги на Карл Май, Луис Каорл и Ектор Мало, но веднага щом момченцето й проходи ще започне да го забавлява, пресъздавайки ситуации от любимите си приказки като театър. Изпълнителката на "Лунен сън" добави още, че не ходи на училище за родители, но набляга на четива за детска психология, за да надгради инстинктите си с познание. Тя обмисля варианта да отглежда сина си в Белгия и да смени апартамента си в полите на Витоша с простора на къща.

"Пътувам доста и не изключвам опцията да живея извън България. Европа е твърде малка, за да придаваме съдбовна важност на местоживеенето си", казва Мария.